Even geduld...
adviesgebieden.png

Adviesgebieden

Strategie en organisatie

Strategie en organisatie
Strategie heeft betrekking op de richting die een organisatie op lange termijn wenst in te slaan. In een concurrerende bedrijfstak gaat strategie over de wijze waarop concurrentievoordeel kan worden behaald in elk van de markten waarin een bedrijf opereert. De structuur van een organisatie is de weerspiegeling van de gekozen strategie. Implementatie van organisatorische consequenties is een gecompliceerd proces dat bij voorkeur externe begeleiding van een organisatieadviseur vergt.

Change Management en OO

Van nature hebben mensen een weerstand tegen veranderingen. De status quo met z'n vaste patronen en zekerheden geven houvast. Daarvan afwijken om een organisatie te bereiken die beter aansluit bij een nieuwe situatie (b.v. een fusie met een andere onderneming, of een andere benadering van klanten) gaat niet zonder slag of stoot.
Verandermanagement is daarom een uiterst delicaat proces. Het goed managen van veranderingen is dan ook eenn van de belangrijkste succesfactoren voor het welslagen van een verandertraject.

Human Resource Management

Human Resource Management
Human Resource Management (HRM) kan volgens Storey worden beschouwd als een vorm van employment management, dat er naar streeft (duurzaam) concurrentievoordeel te behalen door middel van strategische ontwikkeling van sterk betrokken en competent personeel en gebruik maakt van een reeks van geintegreerde culturele, structurele en personele technieken.

Recruitment

Recruitment
Recruitment (werving en selectie) is niet zo maar een kwestie van een vacature 'opvullen' maar vereist een grote mate van zorgvuldigheid, zowel naar opdrachtgevers als naar kandidaten die in aanmerking willen komen voor een vacante positie. In de praktijk blijkt steeds weer hoe moeilijk het is om de eisen van een individuele functie in overeenstemming te brengen met de talenten en deskundigheden van de beschikbare mensen.

Innovatiemanagement en AI

Overheden en bedrijven over de hele wereld hebben de afgelopen jaren goed doordachte strategieen en investeringen in Artificial Intelligence (AI) aangekondigd. En niet zonder reden: de ontwikkeling van deze technologie wordt veelal beschouwd als de 'vierde industriele revolutie' en zal een grote invloed hebben op de mate waarin mensen worden ingezet in productieprocessen.
Innovatie zal voor een belangrijk deel door AI worden gedreven, zeker waar het technologische innovatie betreft.
Neem contact op
0547 - 384146
06 - 22694203
b.diepeveen@planet.nl
Bel mij terug